10 Şubat 2017 Cuma

Mailden Dosya Nasıl Gönderilir?

Mail Dosya Gönderme

Mail iletişim aracı olarak kullanılırken dosya göndermek içinde kullanılabilir. Dosya olarak mail ile fotoğraf, video, mp3, resim, dosyalarını gönderebilirsiniz. Mail ile dosya göndermek ücretsizdir.

Mail İle Dosya Nasıl Gönderilir?

Mailden Dosya Göndermek
Mail ile bir başka mail adresine dosya göndermek için öncelikle mail adresinizin olması gerekir. Mail adresi nasıl alınır öğrenmek isterseniz Mail Adresi Nasıl Alınır makalemizi inceleyebilirsiniz. Mail Aç

Mail adresiniz varsa ve doya göndermek istiyorsanız eğer yazımızı okumaya devam edin.

  1. Mail ile dosya göndermek için normal mail gönderir gibi mail gönderilecek email adresini yazınız konu başlığını ve içeriğini yazınız daha sonra göndereceğiniz dosyayı 'Dosya ekle' butonu varsa oradan dosyanızı seçip ekleyiniz.
  2. Eğer mailiniz destekliyorsa mail gönderme sayfası açıkken göndermek istediğiniz dosyayı bilgisayardan bulun daha sonra dosyayı mouse ile sol tuşa basılı tutarak mail gönderme sayfasının üzerine bırakın. Mail sistemi destekliyorsa dosyanız otomatik olarak maile eklenecektir.
  3. Dosya maile eklediğinizde yüklenmesini bekleyin. Yükleme bittikten sonra mailinizi gönderin.



Maile Klasör Nasıl Eklenir?

Mailden Klasör Göndermek


Mail ile bilgisayarınızdan dosya göndermek istediğinizde göndermek istediğiniz dosya eğer klasör ise bunu direk klasör olarak gönderemezsiniz.  Öncelikle dosya sıkıştırma programı ile dosyanızı sıkıştırmanız gerekiyor. Yani genel anlamda açıklamak gerekirse mail ile göndereceğiniz dosyayı rarlamanız gerekiyor. Bunun için en çok kullanılan programlar Winrar ile 7zip programlarıdır.


mail gönderme işlemi için videolu anlatım





Paylaş

Benzer Yayınlar

Mailden Dosya Nasıl Gönderilir?
4/ 5
Oleh

1 yorum:

yorum